Ett nätt litet ”de nios gäng” bestående av Märta & Hans, Ann-Kristin med Sofia, Sara och Siri och vidare Karin & Tommy med Hanna invaderade Andershusen i mitten av augusti.

Längs den av Sofia döpta lövallén ”Ormsö autobahn” tog vi oss utan problem fram till Kadakavälu.

Uffe hade skickat med färg och målarverktyg och några av oss satte genast andra dagens morgon igång med att måla Fanders. Andra kastade sig över några pinnstolar med sandpapper, penslar och vit färg i högsta hugg. Och inte en broms så långt ögat kunde nå!!

Vi njöt av 28 grader på backen och så där en 26 i vattnet. Blå himmel och nästan vindstilla.

Nåja, mygg fanns det gott om i skuggan förstås.

Pumpen med sitt efter några pumptag klara och helt drickbara svala vatten var en av resans absoluta höjdare.

Kadakavälu visade sig alltså vara på sitt allra bästa humör. Ann-Kristin hade med sig tvenne kajaker och dom skulle göra stor succe i det fina vädret. Både paddlings- och välta-runt- övningar förekom i det ljumma vattnet. Märta vadade ut med vatten nästan till knäna! Det Ni!

Anders fungerade fint i alla avseenden och – när det gällde toan – beslöt vi den fjärde dagen att låta utöka domänerna med en ”skitpåsekyrkogård” med plats för minst 8 s.k. ”gravar”. Den första jordfästningen på denna ohelgade mark blev till yttermera visso utmärkt med en avbruten omrörare från Flygger Färg. Ursäkta den makabra ”lik-nelsen”. Vägen dit kommer f.ö. att snitslas i september.

Ett antal smärre arbeten i övrigt hann vi också med mellan baden,kogbesöken och kafferasterna. Här följer ett axplock:

  • Montering av armaturer i Lill-Anders.
  • Montering av fyra klädkrokar i Anders.
  • Inläggning av den första av en serie av två i Estlands färger av Märta vävd dörrmatta i Anders.
  • Isättning av hänglås för Fanders. ( Nyckel med träkloss finns i skåpet )
  • Rekognosering av sjösättningsväg för roddbåt.
  • Komplettering av köksredskap med durkslag m.m.
  • Inoljning av köksbänkar.

Med stor förtjusning noterade vi att krogen hade öppet och serverade mat av hygglig kvalitet till facilt pris. Grillning framför Anders fick komplettera detta matutbud.

Två nyfikna rävungar var framme titt som tätt. Vi hoppas verkligen att de blir förvildade under vintern så att de uppträder mera naturligt i fortsättningen. Vi undvek nogsamt att mata dom. En av rävungarna snodde Karins BH till baddräkten men snabba Karin hann ikapp rävuslingen och tog tillbaka souveniren.

Den fantastiska Saxby stranden hann vi på barnens begäran besöka två gånger och Valvi kunde vi också träffa och krama om. En tur runt ön blev det också.

Elle-Mall lät på telefon meddela att hon med förtjusning i fyrhjulsdrivet fordon med extra hög markfrigång avser besöka oss och Kadakavälu i september medförande kaffe och bullar.

Gästboken fick så slutligen en dikt av Hans inskriven och Sara gjorde ett inlägg av större format i samma bok.

Vi längtar redan tillbaka.

Hans gjorde dessa noteringar den 19 augusti 2010