I slutet utav maj det blev en arbetsresa för de fyras gäng, till Ormsö gjorde vi en fjortondagars bil- och färjeburen sväng.

Vi bodde där bland tallarna hos Elle Mall till något nedsatt pris, med utsökt mat, ja bra vi hade det egentligen på alla sätt och vis.

Med franskbyggt patinerat åk vi tog oss fram på knaggligt underlag, och tur det var att ingen sten slog sönder bilens tråg och stag.

Vårt Anders-hus det var sig likt, ja faktiskt utan varje skada eller sår; och denna underbara utsikt, ja ut på havet bortåt Dagö nådde blicken vår.

Där uppe ovanför balkongen två svalor hade kuttrasju, det kan Ni tro, och huset ockuperat var i källarplanet av en sädesärla med sitt bo.

Dessa alla våra iakttagelser de endast var noterade i marginalen , för utan arbetstimmar många, långa, resan hade var´t en ganska skral en;

Med Svens bestämda arbetsledning gick det mesta mest precist och lätt, och våra damer sekonderade och slet med vresig stubb på alla sätt.

Ni kan väl säkert tänka Er hur alla uti i nunorna de sken och myste, när allra första testet visade att lamporna med provisoriskt kopplad solcell lyste.

En regnig dag vi åkte ner till Pärnu för att av Ruukki köpa plåt till taken, att hitta mått precisa nog på branta taket, det hade var´t den svåra saken.

Allt ordna´ sig till slut och vi beställde ifrån Ruukki med en extra fin rabatt, och där i Estland så betalar vi ju också sju procentenheters lägre skatt.

Hos Ivo:s såg på ön med Jonnes hjälp beställdes virke, delvis läkt, att levereras upp till Anders-huset uti juli månads mitt så käckt.

Hor Valvi kunde vi få hjälp att söka byggnadslov för brunnen vår, hon trodde nog att den processen inte skulle vara särskilt svår.

Med saknad lämnade vi denna fina ö med sin enorma blomsterprakt, och åkte så med lättad kärra hem till våran Roslagstrakt.

/Hans i juni 2009